۴ خرداد ۱۴۰۰، ۱۲:۲۴

حکایت مردم شهری که به «مقاومت» شهره شد؛

دزفول شهری که زخم دید و سرخم نکرد

دزفول شهری که زخم دید و سرخم نکرد

اهواز - دزفول شهری که در طول جنگ به علت موشک باران شدید از سوی دشمن بعثی به بلد الصواریخ معروف شده بود، در طول جنگ ایستاد و در برابر دشمن مقاومت کرد.

خبرگزاری مهر -گروه استان‌ها: چهارم خرداد سالروز مقاومت مردم قهرمان دزفول در برابر موشک باران عراق در زمان دفاع مقدس، موجب شد این تاریخ به نام روز ملی مقاومت و پایداری در تقویم ثبت شود.

مردم شهید پرور دزفول در مدت هشت سال دفاع مقدس با وجود اصابت موشک‌های بی شمار بر پیکره شهر، همزمان بخش‌های تخریب شده را بازسازی می‌کردند و اراده رژیم بعثی در خالی کردن شهر و درهم کوبیدن آن را به یکی از آرزوهای دست نیافتنی متجاوزان مبدل کردند.

در این مدت با وجود موج تبلیغی و تهدیدات گسترده رژیم بعث عراق و بلندگوهای شبانه روزی حامیان آنان، اهالی دزفول هرگز تسلیم نشدند و هر هفته همراه رزمندگان به امامت آیت الله قاضی، نماز جمعه را در این شهر اقامه می‌کردند.

روز مقاومت و پایداری در دوران دفاع مقدس ۱۷۶ موشک، دو هزار و ۵۰۰ گلوله توپ و ۳۳۱ راکت هواپیما به دزفول اصابت کرد و بیش از ۱۹ هزار واحد مسکونی و تجاری در این شهر تخریب شد.

دشمن بعثی ۲ لشکر از ۶ لشکری که برای حمله به خاک میهنمان آماده کرده بود، مأمور فتح دزفول کرد تا خوزستان را دور بزند و درنهایت این استان را به تصرف خود درآورد و اگر مقاومت مردم دزفول نبود، خوزستان سقوط می‌کرد، عملیات فتح المبین وجود نداشت و مقدمه آزاد سازی خرمشهر فراهم نمی‌شد.

دزفول در مقاومت قهرمانانه‌اش دو هزار و ۶۱۰ شهید تقدیم اسلام و انقلاب کرد که از این تعداد ۲۵۰ شهید از سه روز تا ۱۰ سال داشتند. به پاس مقاومت عزتمندانه این شهر در سال ۱۳۶۵، دولت دزفول را به عنوان شهر نمونه معرفی کرد و لوح زرین آن در یکی از میدان‌های شهر نصب شد.

روز مقاومت و پایداری امام خمینی (ره) در پنجم اردیبهشت سال ۶۲ در پیامی به مردم دزفول فرمودند: شما دزفولی‌ها امتحان دادید و از این امتحان خوب بیرون آمدید، شما دِین خود را به اسلام ادا کردید.

دزفول شهری که زخمی شد ولی سر خم نکرد

رهبر معظم انقلاب اسلامی هم در دیدار مسئولان و دست‌اندرکاران اردوهای راهیان نور کشور در خصوص مقاومت و پایداری مردم دزفول در دوران دفاع مقدس فرمودند: «اینکه مرحوم قاضی در دزفول ماند و موجب شد که مردم در دزفول بمانند و با این همه موشکی که به دزفول زدند، دزفول تخلیه نشود، راز آن اینجا است، چون اگر دزفول از سکنه خالی می‌شد، گرفتن آن آسان بود».

مادران دزفولی

محمد حسین درچین نویسنده، گوینده، تهیه کننده و گزارشگر رادیو دزفول است. وی در خصوص روزهای مقاومت در دزفول می‌گوید: یکی از شهرهایی که از همان ابتدای جنگ مورد تهاجم گسترده و وسیع جنگنده‌های عراقی و حملات موشکی و توپ‌های دوربرد ارتش بعث عراق قرار گرفت، شهرستان دزفول بود.

وی می‌افزاید: مادران دزفولی با افتخار فرزندان خود را راهی جبهه می‌کردند و خود سنگر شهر را حفظ می‌کردند و زمانی که یکی از فرزندشان شهید می‌شد باز هم فرزندان دیگر خود را راهی میدان جنگ می‌کردند.

به گفته درچین، در طول هشت سال دفاع مقدس، یعنی از ۳۱ شهریور سال ۱۳۵۹ تا پایان جنگ تعداد ۱۷۶ موشک فراگ هفت و اسکاد B به دزفول شلیک شد، ضمن اینکه در این مدت پنج هزار و ۸۲۱ گلوله توپ نیز به پیکر این شهرستان اصابت کرد.

این جانباز دفاع مقدس عنوان می‌کند: در اینجا باید به سخن سردار سرلشگر شهید حاج احمد سوداگر اشاره کرده که همیشه می‌گفت: «دزفول به تنهایی در هشت سال دفاع مقدس به اندازه یک لشگر نیروی رزمنده در جبهه‌های حق علیه باطل داشته است».

وی به نقش مرحوم آیت الله قاضی نماینده امام خمینی (ره) و امام جمعه وقت دزفول اشاره می‌کند و می‌گوید: آیت الله قاضی یکی از نمادهای مقاومت این شهر است و رادیو دزفول یکی از یادگارهای این شخصیت است که سهم به سزایی در روحیه دادن به مردم و پشتیبانی از نیروهای دلاور و تقویت جبهه‌ها داشت.

درچین، مقاومت مردم دزفول در دوران انقلاب و هشت سال دفاع مقدس شجاعانه می‌داند و می‌گوید: در مقابل هجوم بی‌رحمانه دشمن با وجود زخم‌های فراوان ایستادگی کردند و در طول هشت سال دفاع مقدس، دزفول توانست دو هزار و ۶۰۰ شهید، ۱۴۷ مفقود الاثر، ۴۵۲ آزاده و چهار هزار جانباز را به کشور تقدیم کند.

زخم دید ولی سر خم نکرد

استاندار خوزستان نیز در پیامی فرا رسیدن روز چهارم خرداد، روز ملی مقاومت و پایداری، روز دزفول نوشت: چهارم خرداد روز پاسداشت شهری است که زخم دید، ولی سر خم نکرد. موشک باران شد، ولی تسلیم نگردید. بغض کرد، ولی نگذاشت اشکش را دشمن ببیند و دشمن شاد شود.

دزفول شهری که زخمی شد ولی سر خم نکرد

قاسم سلیمانی دشتکی عنوان کرد: چهارم خرداد روز گرامیداشت مقام و جایگاه دو هزار و ۶۰۰ شهیدی است که یا با اصابت ۱۷۶ موشک و صدها راکت و توپ از دزفول تا خدا پرگشوند و یا در رد تن به تن در جبهه‌های نبرد، به شهادت رسیدند.

استاندار خوزستان در این پیام ادامه داد: چهارم خرداد روز تعظیم در مقابل زنان غیوری است که در جبهه، پشت جبهه، خانه، محل کار، مسجد، بسیج، بیمارستان و در همه جا و همه صحنه‌ها، حضور داشتند. مادرانی که در مسجد برای رزمندگان دستکش و شال و لباس می‌دوختند و کلوچه و غذا آماده می‌کردند، در خانه شهید پرورش می‌دادند، همسرانشان را برای حضور در جبهه بدرقه می‌کردند و در حالی که در تنگنای اقتصادی بودند، اما باز هم صبورانه در شهر مقاومت می‌کردند.

سلیمانی دشتکی با اشاره به اینکه چهارم خرداد روز اسوه هاست. کودکان دزفول، نوجوانانی که با مشقت درس می‌خواندند و در فرصت مناسب دست در شناسنامه می‌بردند و به جبهه می‌رفتند و گاه هرگز بر نمی‌گشتند، بیان کرد: چهارم خرداد روز کوچه‌های مقاوم دزفول، روز مساجد و جلسات قرائت قرآن، روز بیمارستان افشار و یا زهرا، روز سپاه دزفول، روز پادگان و پایگاه دزفول است.

استاندار خوزستان نوشت: چهارم خرداد روز امام جمعه‌ای است که با وجود کهولت سن و بیماری هیچ گاه، شهرش دزفول را خالی نگذاشت و هرگز از شهر بیرون نرفت.

بلد الصواریخ

دزفول چه از سوی ایرانی‌ها «شهر هزار موشک» نام بگیرد یا چه از سوی عراقی‌ها به نام «بلد الصواریخ» نامگذاری شود، مهم نیست؛ مهم این است که مقاومت با گوشت و پوست ایرانی‌ها عجین شده است.

دزفول شهری که زخمی شد ولی سر خم نکرد

مقاومت درسی است که ایرانی‌ها همیشه برای مردم دنیا به یادگار گذشته‌اند، چه آن روز که دشمن با آن تجهیزات بی نظیرش هوس تصرف چند ساعته خرمشهر را داشت و با مقاومت غافلگیر کننده جوانان خرمشهری آن هم با چوب و چماق و برنو مواجه شد و جوخه جنگیش از کار افتاد تا آن زمان که دزفول از سوی دشمن به جرم قرار گرفتن در کنار پایگاه شکاری، روزانه موشک باران می‌شد و مردم دزفول شهر را ترک نکردند، ایرانی‌ها همیشه مقاومت در برابر دشمن را فراموش نمی‌کنند.

این دشمن چه دشمنی به نام صدام و حسین و حزب بعث ظالم باشد که جنگ را علنی می‌کند و با موشک به جان مردم بی دفاع می‌افتد و چه دشمنی به نام آمریکا باشد که رئیس جمهور آن با اعزام ناو و نیرو به خلیج فارس قصد دارند دل ملت را خالی کنند، فرقی نمی‌کند؛ مهم این است که این مردم پای این انقلاب ایستاده‌اند و اصول درس مقاومت را از برند.

به آنها که این روزها ملت ایران را تهدید می‌کنند توصیه می‌شود بروند و درس مقاومت و ایستادگی مردم دزفول را در طول هشت دفاع مقدس را به عنوان نمونه‌ای از مقاومت ملت ایران بخوانند تا بدانند ایرانی‌ها شجاع‌تر و مقاومت تر از آن هستند که اسیر تهدید دشمن متجاوز بشوند و با این ملت باید با زبان تکریم و نه تهدید سخن گفت.

کد خبر 5220193

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha